Rasism på läktarna

Delar av 1860 Münchens fans gjorde apljud och skrek rasistiska skällsord mot Ingolstads Danny Da Costa under söndagens match i München. Da Costa som spelar i det tyska u-21 landslaget. Han ska ha sagt till domaren att han inte tänkte acceptera detta och några supportrarna identifierades och togs bort från läktaren, de kommer även att få tillträdesförbjud enligt 1860s President Robert Schaefer, hur länge framgår inte. Ingolstadtsspelaren Ralph Gunesch gick ut och försvarade sin lagkamrat och sa några jävligt bra valda ord, ”Att vid upprepade tillfällen håna en mörkhyad spelare med ord som ‘jävla neger’ och ’tillbaka till skogen med dig’ samt apljud, visar bara att deras IQ-nivå är i nivå med ett rostat bröd. Rannsaka er själva och täpp igen truten. Rasism är ett brott, ingen åsikt”, (översättingen till svenska kommer helt från aftonbladets artikel)St Pauli kommer att möta Ingolstadt sista helgen i september, exakt datum inte fastställt ännu, men då finns chansen att visa sitt motstånd mot dessa idioter och stötta dem som utsätts för idiotin.

Även Lazios supportrar visade åter igen att de inte tillhör de skarpaste knivarna i lådan och nu kommer hela Curva Nord vara avstängd i en match.

This entry was posted in Främlingsfientlighet. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>