Inför Erzgebirge Aue borta

Erzgebirge Aue bildades 1946, i dåvarande öst-Tyskland, och hade sin storhetsperiod under 50 talet då man vann 4 ligatitlar, detta under namnet SC Wismut Karl-Marx-Stadt, ett namn man fick efter att den närliggande staden Chemnitz bytt namn till Karl-Marx-Stadt och saknade ett eget lag i de högre divisionerna, inga konstigheter där. Man fick som många andra öst-Tyska lag börja om i regional ligorna efter sammanslagningen, och har som bäst hamnat på en 5:e plats i zweite 2010/2011.

St Pauli har haft en bra period med sin nya tränare de senaste matcherna, förutom senast då Köln förstörde en annars spritdränkt fredag, nu ska Erzgebirge Aue se om St Pauli ska fortsätta stångas i toppen och göra våra skitliv lite trevligare, Aue ligger just nu på en 12:e plats (Pauli ligger 5:a) men bara 5 poäng skiljer lagen åt, dessutom är Aue så här långt ett av de bättre hemmalagen där man tagit 5 av sina 6 segrar, så det blir en tuff match får våra pojkar i brunt. Har inte kollat upp skador/avstängningar i de båda lagen, men Gonther lär vara avstängd efter det röda kortet senast.

This entry was posted in Inför. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>