Inför Karlsruher SC hemma

Imorgon är det årets sista match och då även den sista tills det att ligan startar igen i början av februari, Karlsruher ska då gästa Millerntor. Karlsruher SC kommer från staden med samma namn i nordvästra Baden-Württemberg. Staden har knappt 300 000 invånare, men ska enligt en del ha stått modell för Washington när jänkarna ville bygga huvudstad, sanningen i detta bryr vi oss inte om. Laget har iaf en fin historia med en Ligatitel 1909, deras storhets tid verkar dock varit på 50-talet då 2 cup guld bärgades. 1980 -1998 spelade man även i Bundesliga med några säsonger som undantag, efter det har de fått vänja sig med att spela i underbara zweite. Förra året var det till och så med illa att de fick spela dritte, det gick som ni förstår precis som de önskat och nu ligger man på en 5:e plats i zweite igen, 3 poäng efter St Pauli. Viktig match för båda lagen om de vill ha en möjlighet att verkligen hänga med i toppen till våren. I Karlsruher huserar numera den forne Pauli-spelaren Rouwen Hennings som spelat de flesta matcher i år och gjorde till och med mål senast, laget har dessutom inte förlorat på de senaste 8 matcherna och hållit nollan i hälften av dem.

St Pauli då, Sören Gonther tillbaka från sin avstängning men har haft problem med foten i veckan, en rätt användbar del i fotboll, frågan är om han rubbat på duo ThorandtMohr som gjort det riktigt bra de senaste matcherna. Sebastian Schachten har fått problem med en muskel och riskerar att missa, detta gör antagligen att Kalla alternativt Halstenberg, som båda mest spelat på mittfältet den senaste tiden, får gå ner på ytterbacken. Kevin Schindler riskerar även han att missa matchen.

Halsa Astra så syns vi i dimman.

This entry was posted in Inför, Om St Pauli. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>