St Pauli – Union Berlin 2-1 (0-0)

Efter många om och men är vi igång igen, ett besök i Hamburg har hunnits med sedan det senast skrev här, dessutom avnjöts den matchen mot Union i måndags i Borås tillsammans med både St Pauli filurerna där och några Union supportrar som fick se ett magiskt Pauli på ett kokande millerntor.

Själva matchen var knappast den mest välspelade matchen från Paulis sida, det såg ungefär ut som det brukar göra när de brunvita spelar hemma, mycket felpass och fruktansvärt att svårt att få grep på spelet, men framför allt så har de förbannat svårt att komma till lägen. Gonther var avstängd och Mohr bildade istället mittbackspar tillsammans med Thorandt, tyvärr så såg det fruktansvärt skakigt ut framför allt på fasta situationer, vilket det gjort hela säsongen och skapar all form av ångest varenda gång motståndarna slår hörnor eller frisparkar. Phillip Ziereis fick spela sin första match och gjorde en helt okej insats på det centrala mittfältet istället för Buchtmann. Annars var det union som startade bäst och St Pauli hade inte mycket den första halvtimmen innan man spelade upp sig innan pausvilan, kan tilläggas att Union borde haft en straff när bollen tog på handen på Halstenberg (tror jag det var) inne i straffområdet. Efter pausen var det åter igen Union som styrde spelet och i 60:e minuten kom det första målet på just en fast situation. Men sen jävlar lurade Schachten skiten ur sin bevakare och sköt in kvitteringeni vänstra hörnet, efter att Halstenberg slagit in en frispark i straffområdet. Samma Halstenberg skött sedan en ny frispark stenhårt i stolpen från 40 meter, tyvärr utan att någon lyckades ta vara på returen. Segermålet kom sent och det var inbytte Bartels som lyckade styra  bollen över målvakten med sitt smalben, eller som han själv sa, en perfekt träff med min starka vänster. Detta gjorde att ett riktigt jobbig och testande avslut på matchen blev en riktigt trevlig upplevelse tillslut. Skrev detta inlägg idag onsdag, alltså två dagar efter så minnet kan svika en hel del, men bara att skriva hatmail om något vart fel.

Tschauner

Schachten Mohr Thorandt Halstenberg

Ziereis (75. Nehrig)

Trybull Rzatkowski

Kringe

(56. Bartels) Verhoek, Thy (82. Maier)

This entry was posted in Highlights, Match Info. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>