Islamofobi och Terrorpanik

För ett par dar sedan sparkade polisen in dörrarna hos fyra personer här i Göteborg och släpade iväg dem. Det sades att de var terrorister och ganska snabbt kablades detta ut i media och med det var ordningen var återställd. Polisen fick visa att de var handlingskraftiga och allmänheten kunde åter kännas sig trygg. Problemet var att tre av personerna de grep inte verkar ha varit misstänkta för bombhotet mot Nordstan. Två av de gripna fick inga frågor alls om bombhoten utan fick bara svara på frågor om deras politiska åsikter och religion och en tredje var bara kallad som vittne men blev ändå gripen. Dagen efter släpptes de, det fanns inte tillräckligt för att de skulle bli anhållna. Då ska man veta att det i vanliga fall inte krävs mycket för att bli anhållen och då särskilt inte i ett terrormål. Om man sätter detta i ett större sammanhang så har det länge varit känt att säkerhetspolisen i Göteborg haft ett massivt program som gått ut på att trakassera och skrämma främst våra muslimska Göteborgare. Du blir upplysningsvis uppkallad på förhör hos säkerhetspolisen, du är inte misstänkt för något och de vill bara prata med dig. Underförstått för dig och hela din omgivning vi har ögonen på dig och varken du eller någon runt dig ska känna dig trygg. Det här programmet har tydligen varit framgångsrikt för nu har säkerhetspolisen börja plocka in personer runt den autonoma vänstern i stan. Det är ju frivilligt, det är bara ett samtal upplysningsvis.. Vill vi verkligen ha ett samhälle där massavlyssning och trakasserier från statsmakten hör till vardagen?

This entry was posted in Främlingsfientlighet, Islamofobi. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>