Inför Energie Cottbus

Angela Merkels favoritklubb kommer vara revanchsugna efter två raka bortaförluster i rad. Cottbus var länge det enda östlaget i bundesliga men åkte till sist ur för två år sedan och har sedan dess placerat sig på den övre halvan av zweitetabellen. Inför den här säsongen har Cottbus blivit av med två av sina främsta målgörare från de senaste säsongerna. Nils Petersen som gjorde 25 mål förra säsongen såldes till Bayern München för 25 miljoner kronor och Emil Jula gick som bossman till Duisburg. Cottbus har inte direkt öppnat plånboken för att ersätta dem heller, det enda verkliga nyinköpet var av Charles Nwaogu som de gav Polska Flota Swinoujscie 700.000 kr för, resten av nykomlingarna har varit gratis. Nwaogu har dessutom inte spelat en enda matchen här säsongen. Den St Pauli däremot får se upp med är Dimitar Rangelov som verkar vara den enda som gör mål i laget för tillfället. Cottbus har fyra segrar hittils den här säsongen men de verkar bara vinna mot lag som permanent verkar ha placerat sig på botten av tabellen. Mot topplagen har de förlorat eller spelat oavgjort varje gång. St Pauli kommer dessutom nog revanchsugna till Cottbus efter säsongens hittills sämsta match i bagaget och är piskade att vinna för att inte halka efter topplagen i serien.

This entry was posted in Inför. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>