Kneipeguiden

Zum Rettungsring

Silbersackstr. 8, 20359 Hamburg

Under sommaren tänkte vi guida er genom St Paulis urval av kneipes. Först ut är självfallet Zum Rettungsring.

Miljö: Stilrent och enkelt. Stol vid baren blir det självklara valet när du kliver in. När man ser sig omkring inser man snabbt att ingenting saknas, spelmaskinerna står längs väggen, darttavlorna finns där och sist men inte minst den moderna jukeboxen som innehåller både en del metal och hårdrock, men även tysk schlager, dvs allt du kan önska. Att personalen offrar sig och ligger på samma promillehalt som klientelet gör inte saken sämre. Självklart är det okej att röka inomhus.

Stämning: Alltid på topp. Oavsett om du är där på sena kvällen eller är sugen på en frukostdryck så kommer du att ha sällskap inom kort. Det pratas Frans G Bengtsson, AC/DC och självklart fotboll, så är detta ett av dina intressen så kommer du snart att vara en del av gänget. Den dansande ägaren och den mycket trevlige bartendern René är helt klart ett plus.

Mat: Salta pinnar. Om du ber om jordnötter kan personalen tänka sig att springa över gatan och inhandla detta.

Dryck: Astra och Mexikaner. Ölsortimentet innehåller Astra, Holsten och den udda Desperados som är en öl smaksatt med tequila. Förvånansvärt god. Den övriga spriten består mest av miniflaskor av olika slag, och där sviker tyvärr minnet hos kneipeguidens två recensenter. Det viktigaste är dock stans bästa Mexikaner. Denna shot kan förtäras i allt för stora mängder, vilket också görs. Om du tillhör den nyktra skaran kan du få en cola eller juice.

Priser: Lägg allt skrammel du samlat ihop på bardisken så fixar personalen resten.

Service: Mycket bra. Personalen är inte bara mycket trevlig, utan här bjuds det hejvilt på det mesta, både dem själva och alkohol. Bartendern samlar in mynt bland gästerna så att AC/DC kan fortsätta ljuda från jukeboxen. Den kvinnliga bartendern dansar runt till tysk schlager med gästerna. Raus skriks varje gång någon kommer in. Dyrt blir det inte heller då det som sagt bjuds på en hel del när de själva är sugna på lite dryck. Att man får en välkomnande kram när man är där för andra gången är inte heller fy skam. Enda minuset måste vara de två timmar mellan 05-07 då det faktiskt är stängt.

Betyg

Finns inget annat alternativ än fem kirflaskor.

This entry was posted in Chockerande, Konsumentvägledning, Recensioner, Vilka är vi?. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>