Schweinske Cup kommissionen

Det tog ett halvår men nu är den här Schweinske Cup kommissionens rapport är här. De kom bland annat fram till att det eskalerande våldet runt cuppen berodde på misstag gjorde av organisatörerna och polisen. Hamburg polisen för kritik för sättet de använde pepparspray inomhus och det onödiga användandet av batonger och hundar. Kommissionen fick intrycket att polisen tagit ensidig sida mot St Paulis fans. Hamburgpolisens talesman Mirko Streiber kommenterar komissionens rapport med att ”Det är förvånande att uppträdandet av St Paulis fans inte bedöms här”. Facit för cuppen: 90 skadade, 2 anhållna och 74 gripanden.

This entry was posted in Om St Pauli, Sverige. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>