Kneipeguiden

Nordlicht

Balduinstr. 28, 20359 Hamburg

Turen har nu kommit till det beryktade Nordlicht, dit du hittar tack vare Thåströms ledord.

Miljö: Nordlicht har satt standarden för hur en kneipe i St Pauli ska se ut; gulrökta gardiner, dämpad belysning och mörkt trä. Har finns dessutom ett Elvisaltare och snuskiga karikatyrer på väggarna. Rökning är här mer regel än undantag, så allt ses genom en dimma, vilket antagligen gör det lite trevligare.

Stämning: Tyst och lugnt. Har sitter den som vill dricka sin öl under tystnad, samtliga som sitter i lokalen gör allt för att undvika varandra och ögonkontakt verkar vara det mest fruktansvärda du kan råka ut för här. Förutom de svenskar som är på besök så sitter det för dagen endast tre äldre herrar i baren, de plus bartendern tittar åt varsitt håll och enda gången det förekommer någon form av kommunikation är när ölen tar slut. Jukebox finns, självklart så finns Nordlicht med Sällskapet med, men denna används aldrig eller sällan, men självklart kan inte denna redaktion låta bli den. Men stämningen i helhet är ganska trist och ansträngd.

Mat: Det står ett stort krus fullt med inlagd gurka(?) på baren, vi tror att de är till för att förtära men kan även vara utsmyckning. Annars är det väll nötter som står för det ätbara.

Dryck: Här insågs det ganska snabbt att man dricker det de lokala dricker, vad denna öl heter har redaktionen glömt bort, men den kostade hälften av vad Astran kostar, så för kvällen var detta drycken för Satan.

Priser: Ölen som vi inte minns namnet på kostar 1 euro och den finare ölen man dricker annars kostar hutlösa 2 euro. Om du nu skulle bli hungrig eller sugen på att utmana ödet kostar en av de inlagda gurkorna? 0.50 euro.

Service: Inget att klaga på, men den bästa servicen står troligen jukeboxen för som förutom Sällskapet innehåller mycket som faller en i smaken. Det ända som kan diskuteras är den gången en av våra kvinnliga medlemmar blev utkastad för att hon önskade använda toaletten innan hon skulle beställa öl, taktlöst kan tyckas men är det nog för att bli utkastad? Huruvida detta är ett plus eller minus är inte heller riktigt klart.

Betyg:

Nordlicht är ett ställe som de flesta har en åsikt om och det kan bli dålig stämning vid nästa träff om fel betyg sätts. Men det blir fyra kirflaskor då det trots allt är en klassiker.

This entry was posted in Konsumentvägledning, Recensioner, Sverige, Vilka är vi?. Bookmark the permalink.

One Response to Kneipeguiden

  1. Daniel B says:

    Älska Nordlicht!

    Var där i början av augusti och längtar tillbaka =D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>