Kneipeguiden

Die Grotte

Friedrichstraße 4, Hamburg, Germany

Med ett nytt besök i Hamburg i ryggen så är det dags för en ny guidning genom St Paulis alla ölhak. Först ut denna gång Die Grotte.

Miljö: Die Grotte är belägget i en källarlokal som är så liten att knappt baren får plats, trots detta finns det faktiskt förutom bar med tillhörande stolar två bord inknödda. Det mesta där inne får en att tänka goth och andra likbleka fånerier. Men trots detta trivs man ganska bra där i baren och att man visar musikvideon till varje låt man spelar betyder ju bara underhållning.

Stämning: Är man ensamma i baren får man fixa stämningen själva och det lyckades denna guide ganska bra med, enligt de själva iaf, sedan att bartendern var väldigt trevlig, såpass trevlig att datorn med musik hamnade i knät på en lycklig svensk gjorde inte saken sämre. På denna datorn fanns tillräckligt mycket som gör en lycklig, så det var inte direkt några sura miner när man gick därifrån.

Mat: Om ni undrar varför denna del fortfarande är med, så finns det inget bra svar, men fast föda lös med sin frånvaro även på Die Grotte.

Dryck: Som på de allra flesta ställen värda att nämna finns både Astra och Mexikaner på menyn, de verkar även ha en förkärlek till shots här då det fanns en lång radda namn på olika varianter bakom disken.

Priser: Om minnet inte sviker så var detta ställe lite dyrare än vad som är brukligt på denna sida världen, ölen kostade runt 3 € och shoten på 2 €, jobbigt så klart men en öl kunde man trots allt mäkta med.

Service: Svårt att bedömma om man är ensamma, men man kan ju knappast klaga heller. Det stora plusset går ändå till bartendern som var mycket trevlig och pratglad, minuset blir väl då att hon tydligen var hsv fan.

Betyg

Godkänt men inte mer, helt klart värt ett besök fast man lär inte stanna längre än två-tre öl.

This entry was posted in Konsumentvägledning, Recensioner, Sverige, Övrigt Surr. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>