Schweinske-Cup kommissionen

Schweinske-Cup kommissionens har till slut kommit med en rapport de kallar Sicheres Stadionerlebnis (säker stadium upplevelse). Både Pauli och Union Berlin har hoppat av kommissionen och därmed hamnat på direkt kollisionskurs med DFB Tyska fotbollsförbundet och DFL som ansvarar för det tyska seriesystemet. Förslagen går bla ut på långtgående övervakning av publik och ökade möjligheter till visitation och kontroller från polisens sida. Både Pauli och Union anser att säkerhetsförslagen är både opraktiska, otillbörliga och dessutom oproportionella. Förslagen har nu gått ut på remiss hos alla klubbarna i de tre högsta serierna, remissvaren väntas tillbaka senast 12:e december. Det huvudsakliga problemet för Pauli och Union tycks vara att rapporten utgår från att fotbollsvåldet eskalerar men det tycks det inte finnas några statistiska belägg för just det, snarare tvärt om. Det ser även ut som att DFB/DFL verkar vilja hindra dialogen mellan föreningarna, polisen och supportrar. Sammantaget anser Pauli och Union att kommissionens rapport riskerar att eskalera fotbollsvåldet inte minska det.

This entry was posted in Sverige, Övervakningssamhället. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>