Inför Stuttgart borta tyska cupen

Lite fakta.. Stuttgart är Tysklands femte största klubb sett till medlemsantalet, de har vunnit bundesliga fem gånger, de spelar på Mercedes-Benz Arena etc.. För närvarande ligger de 8 i bundesliga, i gruppspelsfasen i Europa League  ligger de sist i serie E. De förlorade mot Molde FK och spelade oavgjort mot FC Köpehamn och Steaua Bukarest. Framåt verkar det mest vara Vedad Ibišević som presterar. Bakåt släpper de in en del mål men inte värre än de andra mittenlagen i bundesliga. Förra gången Pauli slog Stuttgart var för 1996, av 16 möten har Pauli bara vunnit 2. Det som kan tala för Pauli i det här mötet är att Stuttgarts skadelista är lång, bla är Cacau, Arthur Boka, Gotoku Sakai och Tunay Torun skadade vilket borde innebära rätt stora förändringar både i backlinjen och på forward fronten. Pauli vände i söndags ett 2-0 underläge mot Dresden och lär ställa upp ungefär likadant i morgon.

This entry was posted in Inför, Sverige. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>