Biljetter

Frågor om biljetter är de vanligaste frågor vi får, och eftersom vi är lata svin som inte orkar svara på era mail, så lägger vi nu upp en guide hur ni kan gå till väga för att skaffa biljetter.

Att få tag i biljetter till hemmamatcher är alltid ett stort problem. Det beror dels på Bundesligasystemet i sig och dels på Pauli själva.

Så här fungerar det.

1: Matchdatum för hela säsongen släpps inte i förväg, det gör det svårt att planera framåt. Dessutom spelas matcherna  i zweite till skillnad från högstaserien mellan fredag och måndag. I Bundesliga är matchhelgen från fredag till söndag. Man får sitta och ha koll på St Paulis hemsida på AKTUELLES och sedan rubriken Kurz und Knackig. Biljettsläppdagen meddelas just under Kurz und Knackig. Men långt ifrån varje gång de publicerar den rubriken handlar det om biljetter så någon får sitta och hålla koll men ibland kan biljetter till bortamatcher komma under egen rubrik.

2: För att ha chans att köpa biljetter precis när de släpps måste man vara medlem eller mitglieder på tyska. Att vara mitglieder medför en rätt hög månadskostnad och kanske inte är helt aktuellt för de flesta i sverige. Efter att medlemmarna har köpt sina biljetter släpps de biljetter som blir över till allmänheten. Och redan där blir det problem för man måste för registrera sig som användare vilket i och för sig inte är särskilt svårt, använd Google översätt om ni inte är allt för bra på tyska. Sedan gäller det att hålla kolla under rubriken kurz und knackig på St Paulis hemsida vilken dag och vilken tid biljetterna släpps. Här kommer nästa stora problem. Biljetterna tar slut fort som fan, och här pratar vi en kvart/tjugo minuter till stormatcher och vi har för oss att man inte kan köpa fler än två eller var det tre per person. Får ni tag i biljetter den vägen hämtas de sedan enkelt ut i biljettkassorna på Millerntor innan match. Men till möten med smålag kan de finnas biljetter över rätt länge. Det kan om du ha tur faktiskt finnas kvar biljetter några timmar innan match.

3: Då kommer vi till rubriken IS I MAGEN. Vi har bara lyckats få tag på biljetter internetvägen en gång och det var på en träningsmatch mot Hoffenheim när Stani fortfarande var deras tränare. Sedan gav vi upp. Vi brukar bara åka till Hamburg, trava fram till biljettluckan och be om biljetter. Ju tidigare ni är där ju större chans har ni naturligtvis. Biljettluckan är öppen alla vardagar och matchdagar (tror vi kolla på internet). Biljettluckorna ligger på samma långsida som shopen på Millerntor. Vi har faktiskt bara misslyckats med att få tag på biljetter på det sättet en gång. En kul anekdot var faktiskt den gången vi kom ned och de bara hade 50 eurobiljetter kvar. Vi suckade och stönade och la upp pengarna och var småtjuriga till vi kom dit och upptäckte att vi hade fått biljetter på en sektion med gratis öl, kaffe och pretzels!! Då var vi inte tjuriga längre. Bara att räcka upp handen och servitörer kom med öl till oss.  Och där kommer vi till nästa punkt.

4: Om allt detta misslyckas är det bara trava ned till Millerntor sidan av tunnelbanehållplatsen St Pauli och hålla utkik efter män som står för sig själva och stirrar ned mot tunnelbaneuppgången, de säljer biljetter svart och de brukar vara ett femtontal. Förra säsongen tog de 40 euro för ståplats som då kostade 10 eller 12 euro.

Men vi uppmanar självklar inte er att köpa biljetter på detta vis, för det ses inte med blida ögon av Paulifansen där nere.

Det här kan verka rätt jobbigt och krångligt men vi har aldrig misslyckats och vi känner dessutom inga som åkt ned och misslyckats med att få tag i biljetter.

Comments are closed.